Bulls web- och cookiepolicy

Välkommen till vår webbplats bulls.se (”Webbplatsen”). Vi arbetar för att ständigt skydda din integritet när du besöker webbplatsen. Läs igenom denna integritets- och cookiepolicy (”Policyn”) för att förstå hur vi använder och skyddar de personuppgifter som du lämnar till oss, så att du kan fatta välgrundade beslut när du använder vår webbplats och de tjänster som vi tillhandahåller genom den.

Som kund hos Bulls Press kommer de personuppgifter som du har lämnat till oss att användas för att anpassa och skräddarsy kommunikation, ge dig specialerbjudanden och specialanpassat innehåll.

Cookies

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som en webbplats lagrar på din dator. En cookie innehåller normalt namnet på webbplatsen från vilken cookien kommer ifrån, cookiens ”livslängd” (dvs. hur länge den kommer att finnas kvar på din enhet) och ett värde, vilket vanligen är en slumpmässigt genererad siffra. Cookies används för att göra webbplatser effektivare, men också för att skicka information till den som äger webbplatsen. Cookies gör det också möjligt att särskilja olika användare och ge varje användare en personligare och mer positiv upplevelse av besöket på webbplatsen. Cookies kan inte skada din dator. De innehåller ingen konfidentiell information såsom din e-postadress eller dina kortuppgifter.

Varför samlar man in personuppgifter med hjälp av cookies?

Beroende på vilket samtycke du har givit för cookies och spårare och vilka personuppgifter som du lämnar, så kan vi använda dina uppgifter för att:

  • Göra det enklare för dig att använda vår webbplats.
  • Registrera vilka delar av webbplatsen som du har besökt och hur långt ditt besök är samt vilka produkter du har tittat på och vilka produkter du har köpt, i syfte att ge dig en personligare upplevelse. Vi kan på så sätt till exempel presentera information om produkter och erbjudanden som vi tror är intressant för dig.
  • Analysera köppreferenser (marknad, kund och produktanalys).
  • Ge dig produktrekommendationer när du besöker webbplatsen, i meddelanden som vi skickar till dig och i annonser som visas på andra webbplatser.
  • Utvärdera, utveckla och förbättra vår webbplats, om t.ex. cookies visar att det är svårt att hitta på webbplatsen.
  • Förse dig och andra kunder med relevant information när ni besöker webbplatsen.

Vilken rättslig grund finns för att samla in personuppgifter med hjälp av cookies?

När du går in på webbplatsen blir du ombedd att ge ditt samtycke till att cookies används genom att klicka på ”Jag godkänner” i dialogrutan som öppnas. Genom att göra det samtycker du till att dina personuppgifter samlas in, används och överförs i enlighet med denna policy. För att återkalla ditt samtycke, eller om du vill få ett meddelande varje gång en cookie ska användas, kan du gå till inställningarna i din webbläsare för att förhindra att vi lagrar cookies på din dator. Information om hur du gör detta finns i hjälpavsnittet i din webbläsare som du hittar via menyfältet. Om du väljer att inte godkänna cookies kan ditt besök på webbplatsen försämras avsevärt och flera viktiga funktioner på webbplatsen kommer inte att fungera.

Personuppgifter och GDPR

Personuppgifter hos Bulls – hur Bulls följer dataskyddsdirektivet GDPR.

Bulls producerar och säljer till företag, s.k. B2B och inte till privatpersoner.

Vår kärnverksamhet är att vara agent till upphovsmän bearbeta innehåll och producera features, färdiga tidningssidor, bilagor och färdiga tidningar. I det fall det kan innehålla personuppgifter följer vi GDPR när vi hanterar dessa. Vi lämnar inte ut persondata till andra.

Personuppgiftsansvarig är Bulls Presstjänst AB, org.nr. 556029-9108.

Kunder

För kunder registrerar vi på personnivå namn, eventuellt befattning, och kontaktuppgifter för dem som använder våra system eller får våra utskick eller på annat sätt har kontakt med oss.

Vi loggar köp, hämtningar och utskick av material för att fakturera och vid behov kunna felsöka. Vi gallrar ut uppgifterna om kunder som varit passiva efter ett år, utom det som vi är skyldiga att lagra enligt bokföringslagen.  

Leverantörer och upphovsmän

Personuppgifter på leverantörer och upphovsmän vilkas material förmedlas och säljs av Bulls lagras i våra system. Syftet är att betala ut ersättning för de tjänster och produkter som förmedlas. 

Säkerhet

Bulls ser vi till att alla som jobbar på Bulls ska veta hur de får hantera personuppgifter och hur dessa ska skyddas. Tekniskt säkrar vi datat på flera sätt med brandvägg, inloggningsskydd och kryptering. Våra system ligger både på egna servrar.

Vi har avtal med underleverantörer för att de ska följa de strikta skyddsregler för persondata som GDPR föreskriver.

Din rätt

Du har enligt dataskyddsförordningen rätt att:

  • begära utdrag ur våra uppgifter om dig
  • få en uppgift om dig rättad
  • sluta bli kontaktad om våra tjänster
  • bli raderad ur våra system – under vissa förutsättningar
  • begära att vi tillfälligt inte använder de uppgifter vi har om dig

Kontakta oss

Du välkommen att kontakta oss på info@bulls.se om du har några frågor eller vill kräva något av ovanstående åtgärder.

Bulls Presstjänst AB
Box 1228

131 28 Nacka Strand

Scroll to Top