Biller

Bakom serien Biller finns Biller. Malin Biller. Malin är en prisad serieskapare som roat och oroat läsare sedan hon började teckna serier i 13-årsåldern. Med strippserien Biller bjuder Malin upp till en lustiger dans där hon tar en svängom med samtiden så att både den och läsaren blir yra.

Av glädje. Glädjeyra, helt enkelt.

Malin är en mångsidig serieskapare som inte bara gör strippserier, serienoveller, seriereportage och serieromaner. Animerad film och radio har hon också på sin lyra. På senare år har hon även gjort serietolkningar av Gustaf Fröding och Birger Sjöberg.

Malin Billers utställningar turnerar landet runt och hon är själv också ofta ute och föreläser om sitt serieskapande och håller workshopar för barn och ungdom.

Samhällsengagemanget har gjort att hon även bidragit med illustrationer och serier i publikationer som Må bra på högstadiet, Okejsex – var går gränsen, Operation kvinnofrid, Serier mot rasism och många fler.

Men det är som humorist Bulls Press presenterar Malin Biller. Serien Biller är ett av de fasta inslagen i Knasen, Serieparaden och M. Dessutom publiceras Malins serier återkommande i Galago, Handelsnytt och Sydsvenskan. Bland annat.

Biller

Det är dags nu. Dags att Malin och Biller låter era läsare börja dagen med ett garv.

Bibliografi i urval
Välkommen till Hammarö (2004)
Billerboken (2005)
Biller – Du vet att du vill (2008)
LyckoBiller (2009)
Om någon vrålar i skogen (2010)
Allt du behöver (2012)
Det åttonde underverket (2013)
I varje droppe är en ädelsten (2014)
Kvartetten som sprängdes (2014)

Utmärkelser i urval
Urhundenpriset 2011
Adamsonstatyetten 2015
Birger Sjöberg-priset 2016

© Malin Biller/distr. Bulls

Prover

Kontakt

Vi hittar den perfekta lösningen just för dig!

Hedley Grönqvist

Försäljningsansvarig media, Redaktionellt

T +46 (0)8 555 206 42
M +46 (0)70 583 31 25
E-post

Hasse Brandt

Säljare media, Redaktionellt

T +46 (0)8 555 206 11
M +46 (0)70 556 12 03
E-post

Scroll to Top