Sigges lagun

Serien Sigges Lagun utspelas i en imaginär lagun någonstans i tropikerna, fylld av havsdjur vars liv är märkligt lika vårt eget liv. I sin serie Sigges Lagun, utvecklar serietecknaren Jim Toomey på ett humoristiskt vis många av de frågor som vi stöter på dagligen i vår värld på torra land.

Genom att sätta dem i ett annat sammanhang, hjälper han oss att skratta åt oss själva. Karaktärerna i Sigges Lagun hittar nya äventyr, går på katastrofala träffar, testar nya trendiga dieter och läser de senaste bästsäljande böckerna. Sherman, huvudpersonen, är en stor vithaj som är helt omedvetna om hur hotfull hans art kan vara. Han blir hunsad av de andra karaktärerna, Hawthorne eremitkräftan, Fillmore havssköldpaddan och hans fru Megan som är en annan stor vithaj, naturligtvis.

Det finns också en pedagogisk aspekt i serien Sigges Lagun som ger den en unik plats på seriesidorna. Toomey utforskar miljöteman på ett ljust, opolitisk sätt. Han tar sina karaktärer på långväga resor där de utforskar olika delar av havet och träffar inhemska djur efter vägen. Sigges Lagun kombinerar Moder Natur med vårt mänskliga beteende på ett sätt som är både underhållande och roande.

Jim Toomey har två gånger tilldelats Environmental Hero Award, av National Oceanic and Atmospheric Administration “för sin användning av konst och humor till att bevara och skydda vårt marina arv.” Serien skapades av Jim Toomey 1991 och den präglas av hans stora intresse för marinbiologi och miljö.

Sherman’s Lagoon

facebook.com/shermanslagooncartoon

© King Features Syndicate/distr. Bulls

Prover

Kontakt

Jag hittar den perfekta lösningen just för dig!

Mikael Kvick

Mikael Kvick

Sales executive

T +46 (0)8 555 206 82 | M +46 (0) 73 422 78 07
E-post

Scroll to Top