Carina

Lär känna vår medarbetare – Carina!

Carina är redaktör på Bulls och jobbar främst med kryssmagasin. Hon är en fena på ord och har en varm personlighet. Hon sprider glädje på redaktionen och är nästan alltid positiv. Carina har även lång och gedigen erfarenhet från tidningsbranschen.   

Hur länge har du jobbat på Bulls och vad gör du?
I drygt två år, jag har tidigare varit journalist på både dagstidningar och tidskrifter, bland annat Icakuriren, där jag också var korsordsredaktör.  

Vad är det bästa med Bulls?
Vår redaktion har en stor och bred kompetens inom korsordsproduktion. Dessutom är vi ett trevligt gäng där alla vill göra det bästa för krysslösarna.

Hur ser en vanlig dag ut för dig på Bulls?
Det är lite olika beroende på vilken tidning jag jobbar med. Just nu har jag flera nostalgitidningar på gång. Det tycker jag är jättekul, att få dyka ner i bildbyråernas retroarkiv! Det blir som en privat minnesresa också, jag är uppvuxen på 60-talet med Hepstars, Sven-Ingvars och Bildjournalen. De grundläggande momenten i jobbet är just att leta bilder till kryssen – och sedan komma på ett roligt bildord, det som ska vara de gula rutorna. Ibland får man ta spånarhjälp av kollegorna för att komma fram till något roligt och smart.

Vad är viktigt för att göra ett bra jobb i din roll? 
En god känsla för ord och bild. Noggrannhet. Och humor!

Vad gör du i sommar?
Hemestrar. Basen blir min kolonilott där jag älskar att vara – jag har många plantor att ta hand om! Sedan hoppas jag kunna träffa mina två barnbarn samt väntar på det tredje, hoppas på fint väder så vi kan umgås utomhus. Det blir nog tid för att lösa några korsord också!

Related Posts

Scroll to Top