Steve Kelley

Steve Kelley började sin karriär som politisk skämttecknare men gick vidare till att publicera sina bilder för några av Amerikas största tidningar. Han gör även ståuppkomik och har medverkat i populära amerikanska talkshows.  

Efter att ha levt och arbetat i två decennier i San Diego flyttade Steve Kelley till New Orleans och började som politisk skämttecknare i The New Orleans Times-Picayune. Flytten refererar han till som ett ”kulturellt slag i ansiktet.” Jag gick från ett stilla och välskött San Diego till New Orleans – korruptionens absoluta epicentrum. Det var som att ha varit gift med någon i juniorlaget under 20 år till att vakna upp en morgon med Dennis Rodman.”

Framgång

Steve Kelleys skämtbilder syndikeras i över 100 dagstidningar och dyker ofta upp i The Chicago Tribune, The New York Times, USA Today, Time och Newsweek. Några av hans serier finns samlade i två utgåvor, Steve Kelleys greatest hits och Art Irritates Life: Cartoons on Politics and Stuff People Actually Care About.

Men det är inte nog med att underhålla mänskligheten i tryckta medier. Steve Kelley skriver och uppträder med eget stå upp-material och har medverkat i The Tonight Show, både hos Johnny Carson och Jay Leno.

Rulla till toppen