Morrgan & Klös

Mutts (Morgan & Klös på svenska) som skapades av Patrick McDonnell 1994 skildrar vardagsäventyren hos två sällskapsdjur: en hund som heter Morrgan och en katt som heter Klös. De interagerar med varandra, deras mänskliga vårdnadshavare och en stor mängd av grannskapets djur. Mutts utforskar speciellt banden mellan husdjur och deras hussar och mattar.

I serien Morrgan & Klös finns en känslig balans mellan glädje, humor och ansvarsfulla sociala kommentarer. Morrgan & Klös har fått sort erkännande för sin distinkta stil, hjärtevärmande humor och starka opinionsbildning för djurfrågor.

Strippens nakna, rena linjer, tillsammans med den filosofiska humorn har redan skapat en serie med kultstatus. Snobbens skapare Charles Schulz har kallat serien “en av alla tiders bästa serier”. I motsats till många andra seriedjur låter Patrick dem vara mer husdjurslika än mänskliga till karaktären. “Jag försöker verkligen behålla dem som djur och låter dem inte gå på två ben och uppträda som människor”, säger Patrick.

McDonnell har fått en rad priser för Morrgan & Klös. Bland de främsta kan räknas Reuben (serievärldens Oscar), det tyska Max und Moritz-priset, svenska serieakademiens Adamson, det amerikanska Harvey-priset (efter Mads grundare Harvey Kurtzman) samt det amerikanska miljöpriset Genesis (två gånger).

Serien publiceras för närvarande i mer än 500 tidningar i 20 länder, en rad böcker och album har getts ut i USA och i alla nordiska länder.

© Patrick McDonnell/Distr.KFS/Bulls

Prover

Kontakt

Jag hittar den perfekta lösningen just för dig!

Mikael Tegebjer

Mikael Tegebjer

Vice President

T +46 (0)8 555 206 71
M +47 (0)70 512 39 99
E-post

Rulla till toppen