Bli en seriefigur i Bästis

Musikhjälpen är i full gång och tillsammans med Kenneth Larsen auktionerar Bulls ut en egen seriefigur i serien Bästis.

Kenneth Larsen är serieskaparen bakom Bästis. I årets Musikhjälpen har du möjlighet att vinna en seriefigur i Bästis. Kenneth gör en seriefigur baserad på dig, som sedan får vara med i en stripp i tidningen. Strippen kommer att publiceras i alla tidningar där Bästis finns.

Auktionen hittar du här. Vill du se mer av serien, följ Bästis på Instagram.

Vad handlar din serie Bästis om? 
I grund och botten handlar Bästis om den roliga och härligt struliga relationen man kan ha till en bästa vän – en livsviktig vänskap man ibland tar för givet. Vi följer Kenneth och Marthe, två barndomsvänner i 20-årsåldern som tävlar i att sabotera varandras dejter och ladda upp mindre smickrande bilder på den andra i sociala medier. Deras vardag, som är fylld av retsam jargong och olika utmaningar, hoppas jag resulterar i hög igenkänningsfaktor.

Serien är egentligen en kärleksförklaring till min barndomsbästis Marthe, som historierna baseras på. Flera av våra familjemedlemmar och övriga kompisar tvingas också mer eller mindre frivilligt vara med i serien. Det har jag väldigt skoj med! 

I årets Musikhjälpen auktionerar du ut en egen seriefigur i Bästis. Har du gjort något liknande förut? 
Detta blir första gången! Det blir spännande att se vem som tar hem budgivningen. Då vill jag gärna veta lite om personen och väva in den i en seriestripp/situation som passar. Jag kan förstås teckna in vem som helst, om någon vill ge en lite annorlunda julklapp! 

Årets tema i Musikhjälpen är ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Varför tycker du det är viktigt och varför väljer du att engagera dig i årets Musikhjälpen?
Årets pandemi gör situationen ännu värre för många i redan utsatta områden runtom i världen. Det känns bra att kunna använda det jag är bra på för att samla in till en viktig sak. Det är lätt att ta för givet att ha god hälsa och tillgång till vård. Därför tycker jag det är bra att pengarna går till en rad internationella projekt som främjar detta globalt.

Related Posts

Rulla till toppen