Arken

Arken

I Arken kryssar den förvirrade men välmenande skepparen Noaksson ständigt på en imaginär ocean med ett neurotiskt menageri som besättning. Här finns inget land eller hopp, förutom hopp om humor, i sikte.

Noaksson, befälhavaren i serien Arken är en vänligt sinnad men tafflig ledargestalt. Han anstränger sig verkligen, men ännu har Arken aldrig kommit i närheten av land. Han är snäll och godhjärtad, trots att resan nog aldrig kommer att ta slut. Han är också känslocentret som håller samman hela besättningen. Det har skänkt honom djurens tillgivenhet, dock inte deras respekt.

Noakssons fru Agnata håller sin man i strama tyglar. Arkens djärve sjöfarare räddade henne en gång från en drivande flotte och ända sedan dess har kärleken spirat dem emellan (med hjälp av regelbundna konsultationer hos deras äktenskapsrådgivare Sjakalen).

Arkens upphovsman döljer sig bakom signaturen Addison. Det var Mort Walker, mer känd som Knasens skapare. I Arken fick Mort Walker möjligheten att skildra både oskyldig komedi och grym satir.

© King Features Syndicate/distr. Bulls

Prover

Kontakt

Jag hittar den perfekta lösningen just för dig!

Mikael Tegebjer

Mikael Tegebjer

Vice President

T +46 (0)8 555 206 71
M +47 (0)70 512 39 99
E-post

Rulla till toppen