Carpe Diem är en serie i samma anda som Larsons underfundiga skämtbilder, serverade ur ett svenskt perspektiv.

Carpe Diem skojar om allt från 3D printers och twittrande zebror till Googles försök att dokumentera hela planeten i bild. Det finns inga återkommande figurer i Carpe Diem, vilket gör att serien kan spinna vidare kring nya idéer i all oändlighet.

Carpe diem

Med Carpe Diem befäster Niklas Eriksson sin plats som en av Sveriges roligaste humorister. Serieskaparkarriären började när han pluggade till lärare på Umeå universitet med en serie i studenttidningen Vertex, serien var inte helt olik Carpe Diem.

Inspiration har Niklas Eriksson hämtat från olika håll: från Sergio Aragones till Gaston, BC till Bizarro och så Gary Larson, som sagt.

Serierna flödade från hans penna och blev fler genom åren. I serierna Carpe Diem och #Sverige sprider Niklas sitt skevt underhållande perspektiv på samhället.

Carpe Diem fick ett internationellt genombrott 2014, då Bulls erbjöd världens största seriesyndikat, det Hearstägda King Features Syndicate, syndikeringsrätten för Nordamerika. King Features såg en stor potential i serien och tände till, och ett stort arbete påbörjades med översättning, textning och framtagning av marknadsföringsmaterial.

Carpe Diem

Den femtonde juni 2015 lanserades Carpe Diem i USA och på kort tid såldes serien in till cirka 130 amerikanska dagstidningar. Det var faktiskt den mest lyckade serielanseringen i USA det året. Carpe Diem är även såld i flera Europeiska länder och i Kina.

Carpe Diem

© Niklas Eriksson/distr. Bulls

Prover

Kontakt

Jag hittar den perfekta lösningen just för dig!

Mikael Tegebjer

Mikael Tegebjer

Vice President

T +46 (0)8 555 206 71
M +47 (0)70 512 39 99
E-post

Rulla till toppen