Dustin

Serien Dustin är som Zits fast tio år senare. I åldern några och tjugo börjar många unga män klättra på karriärstegen. Men inte Dustin Kudlick. 23 år gammal bor han hemma hos sina föräldrar och en yngre syster. Arbetslös, ogift och oförmögen att se detta som ett problem.

Dustin förkastar ”slavarbete 8 till 5” och menar att de gåvor naturen har gett honom kommer att visa sig mer lukrativa. Kanske kan han förädla sin talang som stå upp-komiker (”Det är säkert, farsan. Jag är bara fyra Viagra-skämt från att få uppträda hos David Letterman!”), eller använda sina skickligheter på golfbanan och göra succé på PGA-touren (”Allt jag behöver är ett fett sponsorkontrakt! Vad sägs om en keps med ’Mamma och pappa’-tryck?”). Eller ska han helt enkelt patentera någon av sina uppfinningar, luta sig tillbaka och bara casha in på royaltycheckarna (”Tryck bara på den här knappen och det låter som en dörrklocka. Användbar när du har en telefonförsäljare eller tant Darla i luren …”)?

Dustins far, Ed Kudlick, är en advokat som både försvarar kriminella och hanterar skilsmässoärenden. ”Allt som oftast”, påpekar han, ”är det ingen skillnad.” Pragmatisk och sparsam är Ed på ständig kollisionskurs med sin modeintresserade hustru Helen, som är programledare för ett populärt radioprogram. Som lokal kändis missar Helen aldrig en möjlighet att uppdatera sin garderob. ”Hur mycket kostar en dagstidningsprenumeration?” frågar Dustin sin far en dag. Och eftersom Helen just då lusläser modebutikernas annonser, svarar Ed: ”Ungefär 8000 i månaden. Men det är bara en gissning.”

Hur otroligt det än verkar att Dustin ska lämna föräldrahemmet inom en snar framtid, så kan hans tonåring till syster inte bärga sig tills det blir hennes tur. Megan Kudlick har bestämt sig för att göra allt för att lyckas. Som brådmogen student med högsta betyg i alla ämnen tänker hon ta sin rättmätiga plats på Harvard och sedan i någon bolagsstyrelse.

Tills han blir rik ägnar sig Dustin åt deltidsuppdrag för Turbo Temps, en bemanningsfirma som drivs av Simone Fontenot. Simone är en affärskvinna som framförallt behåller Dustin för att ha en slagpåse för sina syrliga skämt.

Kanske kommer Dustin växa upp en dag. Kanske gifter han sig, köper hus och får stå till svars inför en hustru, väckarklockan och en chef, som vilken annan kille som helst.

Men tills han gör det lär Dustin locka till både ett och annat skratt på din seriesida.

© King Features Syndicate/distr. Bulls

Prover

Kontakt

Jag hittar den perfekta lösningen just för dig!

Mikael Tegebjer

Mikael Tegebjer

Vice President

T +46 (0)8 555 206 71
M +47 (0)70 512 39 99
E-post

Rulla till toppen