Familjen Flax

Hemligheten bakom succén med Familjen Flax är att den är så enkel. Den beskriver en vanlig familj, som de flesta av oss har vuxit upp i, eller i alla fall skulle ha velat växa upp i.

Familjemedlemmarna i Familjen Flax är kärleksfulla, även om de ibland är av olika åsikt, revolterar mot uppfostran och gör hyss. Det mest utpräglade draget hos Familjen Flax är att den speglar en vanlig familjs inställningar till olika aktuella fenomen. En av grundförutsättningarna för Familjen Flax är att vad som än händer i de flesta normala familjer kommer förr eller senare att också hända i serien.

Ursprungsidén till Hi and Lois, som Familjen Flax heter i original, tog form i den mycket produktive serietecknaren Mort Walkers rika fantasi. I sin populära serie Knasen skapade Walker en episod där den late, menige soldaten under en permission från Träsklägret hälsade på hemma hos sin syster Lois. Walker fängslades allt mer av karaktären Lois, och till sist bad han Dik Browne, som han beundrade, om ett samarbete med att utveckla figurerna i familjen Flagston. Resten är historia.

Detta porträtt av en förortsfamilj fick ett starkt gensvar från läsekretsen redan från första början. Varje ny generation läsare har känt igen sig själva i serien.

Alltsedan starten 1954 har serien ständigt vuxit i popularitet. Idag publiceras Familjen Flax i 1.100 tidningar i 37 länder på tio språk.

© King Features Syndicate/distr. Bulls

Prover

Kontakt

Jag hittar den perfekta lösningen just för dig!

Mikael Tegebjer

Mikael Tegebjer

Vice President

T +46 (0)8 555 206 71
M +47 (0)70 512 39 99
E-post

Rulla till toppen