“I yam what I yam” är mottot för Karl-Alfred, denna enögde sjöman med muskulöst tatuerad underarm och spenaten i högsta hugg. Karl-Alfred eller Popeye som han heter i original. Världens starkaste sjöman som älskar spenat, sin Olivia och äventyren på de sju haven.

Karl-Alfred är kort, tunnhårig, grinig och ful i de flestas ögon. Men alltsedan starten 1929 har generationer av människor vuxit upp och beundrande roat sig av hans äventyr. Känd från tidningar, böcker, album, TV och film är han allas vår Karl-Alfred. Karl-Alfreds första framträdande var i den tecknade serien Thimble Theatre 1929. Därefter dröjde det endast ett par år innan Karl-Alfred blev stjärnan i tecknade serier gjorda av Fleischer Studios och distribuerade av Paramount Pictures. Det finns över 600 tecknade Karl-Alfredfilmer. Förutom på filmduken blev den tecknade serien populär på dagspressens seriesidor. Serien Karl-Alfred har också utgivits i ett stort antal serietidningar, album och böcker över hela världen.

Karl-Alfred


Karaktären blev också en av de första sensationerna inom licensingprodukter och fanns bland annat som pussel, böcker, lampor, leksaker med mera. Många av dessa produkter ses nu som populära samlarobjekt över hela världen.

© King Features Syndicate/distr. Bulls

Kontakt

Jag hittar den perfekta lösningen just för dig!

Mikael Tegebjer

Mikael Tegebjer

Vice President

T +46 (0)8 555 206 71
M +47 (0)70 512 39 99
E-post

Rulla till toppen