Knasen

Välkommen till serien Knasen och Träsklägret – sedan länge bortglömt av Pentagon. Möt Knasen, den evigt menige soldaten, och följ hans kamp för att få vila, ständigt störd av den kraftfulle Schassen. Knasen är världens lataste, mest älskvärda, jobbsmitande person som står för en ständig kamp mot auktoriteter.

Knasen är den typiska amerikanske pojken från Kansas som även om han aldrig gör något dumt med flit ändå alltid befinner sig i trubbel. När han inte spenderar tiden med att leta efter en undanskymd vrå för att ta en tupplur så dagdrömmer han om att ta sig ur armén.

Knasen gjorde sin seriedebut som lustigkurre på college 1950 i ett femtiotal tidningar. Serien togs in för syndikering av King Features och blev den sista serie som personligen godkändes av William Randolph Hearst.

I samband med USA:s inträde i Koreakriget råkade huvudpersonen i Mort Walkers serie av misstag anmäla sig som frivillig, och resten är seriehistoria.

Knasen blev med tiden den tredje mest publicerade serien genom alla tider. Hans stora misstag utgjorde grundförutsättningarna för den enorma popularitet serien kom att åtnjutas hos läsare av över 1800 tidningar världen över.

© King Features Syndicate/distr. Bulls

Kontakt

Jag hittar den perfekta lösningen just för dig!

Mikael Tegebjer

Mikael Tegebjer

Chief Business Development Officer

M +47 (0)70 512 39 99
E-post

Rulla till toppen