Mumin

Mumintrollen som är skapade av Tove och Lars Jansson är kända internationellt för att ha en unik artistisk och litterär dimension. 1945 kom den första Muminboken och i dagsläget har böckerna översatts till mer än 30 olika språk.

Den första animationen gjordes 1969 och därefter har Mumin visats på TV i över 50 länder. Dessutom har Mumintrollen förekommit på flera andra scener såsom: teatrar, operas, dagstidningar, filmer, radio med mera.

Mumindalen ligger någonstans i ett fantasikungarike i vad som bäst kan beskrivas som en parallell värld. För invånarna i Mumindalen är detta en gigantisk plats och ett exotiskt paradis med berg, skogar, hav och öar. Vad som helst kan hända här. Ibland kan vissa saker till och med kännas lite skrämmande i Mumindalen men då finns ändå den underliggande tryggheten i vetskapen om att allt slutar lyckligt.

Berättelserna om Mumintrollen innehåller en mängd olika figurer varav Mumin är den mest kända. Mumin lever livet till fullo och betraktar omvärlden med en känsla av förundran inför glädjen i så enkla saker som att plocka vackra stenar och snäckor. Andra figurer i berättelserna är bland annat Lilla My, Snorkfröken, Muminmamman och Muminpappan.

© Moomin Characters

Prover

Kontakt

Jag hittar den perfekta lösningen just för dig!

Mikael Tegebjer

Mikael Tegebjer

Vice President

T +46 (0)8 555 206 71
M +47 (0)70 512 39 99
E-post

Rulla till toppen