Värsta Pappan kan på modernare svenska betyda att det här handlar om en bra förälder. Det gör det inte. Man kommer närmare sanningen om man läser titeln bokstavligt.

Den här serien handlar om en bedrövlig pappa – för det mesta. Han har två små barn som han tar hand om på ett allt annat än perfekt sätt. Vardagliga situationer, som många känner igen sig i, hanterar han på ett sätt som de flesta förhoppningsvis INTE sympatiserar med.

MEN med tanke på att seriens titel ”varnar” läsarna så bör de kunna skratta – till viss del igenkännande. Men framförallt kommer de kunna känna sig som bättre föräldrar än den anti-förälder Värsta pappan ju faktiskt är. Pappan till serien är illustratören och serieskaparen Anders Parsmo från Enskede. Han är själv gift och far till två tonåringar. Jag förmodar att det är hans mörkare sidor som tar sig komiska uttryck i den här serien.

Om tecknaren:

Anders Parsmo är gift, har två vuxna barn, och bor i Enskede. Parsmo har tecknat på heltid sedan 1998. Många satir-rutor på aktuella händelser har det blivit, men även serier, reklam & kommunikation. Han älskar att gå på bio och konsumerar stora mängder musik och Coca Cola.

© Anders Parsmo/distr. Bulls

Prover

Kontakt

Jag hittar den perfekta lösningen just för dig!

Mikael Tegebjer

Mikael Tegebjer

Vice President

T +46 (0)8 555 206 71
M +47 (0)70 512 39 99
E-post

Rulla till toppen