Holga Rosen självpoträttt

Holga Rosen: ”Jag trodde att jag redan var tillräckligt duktig för att bli rik och berömd!”

Holga Rosen är en ny bekantskap för den svenska marknaden. En rutinerad tecknare som började teckna i tonåren och nu har jobbat i nästan 25 år som professionell tecknare. Hans serie Robert publiceras bland annat i Svd Junior.

När började du teckna serier?

Jag tror det var i 14-15 årsåldern.

Hur och varför började du?

Jag trodde att jag redan var tillräckligt duktig för att bli rik och berömd på mitt tecknande. I december 1988, dagen före min födelsedag, blev min första tecknade serie publicerad i en stor lokal dagstidning. Det blev 11 strippar. Efter det tog det tio år innan jag tog upp tecknandet igen. Nu har jag skapat serier regelbundet i nästan 25 år och väntar fortfarande på att bli rik och berömd.

Varför är det roligt att jobba med serier?

Jag är helt oberoende och behöver bara min surfplatta och en idé för att kunna göra en seriestripp. Oftast vet jag inte vad det ska bli innan jag börjar, så jag låter mina egna idéer överraska mig varje dag.

Vilka är dina förebilder?

Jag är definitivt inspirerad av Ibáñez, Rolf Kauka, Walt Disney, Bill Watterson, Gary Larson, David Lynch, Steven Spielberg, Inoshiro Honda, Peyo och flera andra.

Vilken av dina karaktärer är favoriten?

Robert, eftersom det faktiskt är den en återkommande karaktären jag skapat. Och för att mina barn återspeglas i honom mer och mer ju längre tid som går.

Vad är viktigast, en bra story eller en bra punchline?

Eftersom jag främst gör strippserier eller paneler är det definitivt en bra punchline!

Kolla in Holga Rosens Instagram: rosencart0ons och webbplats: www.holgarosen.de.

Kontakt

Jag hittar den perfekta lösningen just för dig!

Mikael Tegebjer

Mikael Tegebjer

Vice President

T +46 (0)8 555 206 71
M +47 (0)70 512 39 99
E-post

Related Posts

Rulla till toppen