Sudoku

5 tips för dig som vill bli grym på sudoku

Sudoku är populärt världen över. Du kan hitta sudoku i var och varannan tidning och massvis på internet. Det finns flera olika svårighetsgrader och det är lätt att fastna.

Hur blir man riktig duktig, finns det några generella tricks? Vi hjälper dig till att bli proffs inför sommarens alla sudokun!

1. Börja där det är flest siffror
Börja alltid där du ser att det är flest siffror på raden eller i blocket, då kan du börja med de siffror du vet direkt, och därefter fortsätter du med uteslutningsmetoden.

2. Chansa helst inte
I de flesta sudokun behöver du inte chansa, så skippa det så långt det går. Det är endast i de allra svåraste sudokun man kan behöva chansa. 

3. Anteckna möjliga siffror
Använd minnessiffror och markera smått, till exempel i hörnet på de osäkra rutorna, vilka siffror som är möjliga på den rutan. På så sätt ser du enklare och snabbare vilken siffra som ska vara i rutan. 

4. Börja med det lättaste
Som nybörjare bör du alltid börja med de lättaste sudokun, och sedan arbeta dig uppåt i svårighetsgrad. Ha tålamod! Sudoku kan många gånger vara klurigt, men det är ju det som är hela charmen. 

5. Ha ett system
För att slippa kolla samma sak flera gånger och missa andra, bestäm ett system och en ordning du går efter. Till exempel kan du börja med siffra för siffra i hela rutnätet, sedan går du över till 3×3 rutnät och till sist rad för rad. Sedan från början igen om alla rutor inte är ifyllda.

Kontakt

Jag hittar den perfekta lösningen just för dig!

Mikael Tegebjer

Mikael Tegebjer

Vice President

T +46 (0)8 555 206 71
M +47 (0)70 512 39 99
E-post

Related Posts

Rulla till toppen