Fantomen Kids

Fantomens barn får eget album

I Egmonts album Fantomen Kids får du följa med Fantomens två barn på äventyr. Kit och Heloise tränar båda två för att bli den 22:a Fantomen i ordningen.

Generation efter generation har läst och älskat Fantomen. Med Fantomen Kids siktar Egmont in sig på att charma de lite yngre läsarna. Serien har tidigare funnits med i tidningen Fantomen, men nu kommer den ut som ett eget album.

– Albumet riktar sig till barn mellan 8 och 12 år, säger Mikael Sol, redaktör och manusförfattare.

I albumet hamnar Kit och Heloise i flera farliga situationer men får nu klara sig utan pappas hjälp. Tvillingarna blir tränade av Ituri, en ny karaktär i Fantomens värld. Hon tränar dem i både fysik och empati.

– Vi har stora förhoppningar på Fantomen Kids. Det finns en naturlig nyfikenhet på Kit och Heloise, som båda kan komma att bli nästa Fantomen, och det gör att vi har en perfekt utgångspunkt att skapa nya, spännande äventyr.

Mikael Sol, redaktör och manusförfattare.

Serierna är skrivna av Jens Hansegård och Mikael Sol. Båda två har jobbat med Fantomen tidigare, men också med andra serier. Hansegård har till exempel skrivit manus till Kalle Anka och Bamse. Mikael Sol är redaktör för tidningen Fantomen. Tecknaren Jan Bielecki har gjort Fantomen i flera år.

– Vi har stora förhoppningar på Fantomen Kids. Det finns en naturlig nyfikenhet på Kit och Heloise, som båda kan komma att bli nästa Fantomen, och det gör att vi har en perfekt utgångspunkt att skapa nya, spännande äventyr, säger Mikael Sol.

Här kan du läsa Litteraturmagazinets recension.

Related Posts

Rulla till toppen