Mattias vann auktion – blir seriefigur

I Musikhjälpen förra året auktionerade Bulls tillsammans med Kenneth Larsen ut en egen seriefigur i serien Bästis. Temat i Musikhjälpen var “Ingen människa ska lämnas utan vård”, ett tema som många valde att engagera sig i. 

 Efter en hård budstrid kammade Mattias Ivanov Samryd till slut hem auktionen “Bli en seriefigur”. Kenneth Larsen har skapat en seriefigur av Mattias, som nu kommer att synas i alla tidningar där Bästis publiceras. Mattias, som är en inbiten Bästis-läsare, är mycket nöjd över att vara en seriefigur i serien.

– Jag har länge följt serien Bästis i tidningen Pondus. Det känns roligt att jag nu har en karaktär i några Bästis-strippar, säger Mattias.

Bästis är delvis självbiografisk och handlar om den roliga och härligt struliga relationen man kan ha till en bästa vän – en livsviktig vänskap som man ibland tar för given. I Bästis följer vi Kenneth och Marthe, två barndomsvänner i 20-årsåldern, i deras vardagliga utmaningar. Bästis är fylld av retsam jargong, misslyckade dejter och illojalt beteende. 


En rolig utmaning

Kenneth, som står bakom serien Bästis, tyckte det var en rolig utmaning att skapa en ny karaktär, men också att Musikhjälpens tema är viktigt att engagera sig i. Processen såg annorlunda ut jämfört med hur han brukar jobba med serien. 

 – Vanligtvis när jag skapar Bästis utgår jag från en upplevelse jag haft med Marthe, vänkretsen eller någon i familjen. Sedan är det bara att skruva till verkligheten, överdriva och blanda in lite drama. Ibland behövs inte ens det, säger Kenneth. 

Kenneth berättar att det var spännande, men också en utmaning att han inte hade en aning om vem och hur personen skulle vävas in i historien. Han bad Mattias berätta om sig själv och sina intressen och använde det som utgångspunkt. 

 – Man kan tro att det är svårare att komma på idéer när något är förutbestämt, men ofta kan ett begränsat ramverk gynna den kreativa processen, säger Kenneth. 

Nöjd över resultatet

Mattias har tidigare budat i flera auktioner till förmån för Musikhjälpen. Han är nöjd över att ha vunnit just den här och över att ha sin egen seriefigur. 

– Stripparna blev jätteroliga! Jag och min fru skrattade högt, det ska bli roligt att visa min son att pappa är en seriefigur, säger Mattias. 

Bästis-stripparna med Mattias kommer att publiceras i tidningarna Pondus, Örnsköldsviks Allehanda, Tidningen Ångermanland, Gefle Dagblad, Ljusnan, Ljusdals-Posten, Hudiksvalls Tidning, Söderhamns-Kuriren, Länstidningen Södertälje, Norrtelje Tidning, Sala Allehanda, Sundsvalls Tidning, VLT, Östersunds-Posten, Östersunds-Posten, Sydöstran, Falu Kuriren, Borlänge Tidning, Nya Ludvika Tidning, Mora Tidning och Södra Dalarnas tidning. Följ Bästis på Instagram och Patreon.

Kontakt

Jag hittar den perfekta lösningen just för dig!

Mikael Tegebjer

Vice President

T +46 (0)8 555 206 71 | M +46 (0)70 512 39 99
E-post

Related Posts

Scroll to Top