Högar av böcker

Bokutgivning – en del av Bulls historia

Vad sägs om Stig Dagermans debutroman Ormen och August Strindbergs Röda rummet som tecknad serie?  Bulls bolag har utan tvivel givit ut spännande böcker genom åren.

Bulls har en lång och närmast mytisk historia, närmare bestämt 90 år av innehåll i världsklass. Vi är kanske mest kända för tecknade serier och på senare tid för korsord, sudokun och liknande material, men man ska inte glömma att vi också haft en framgångsrik förlagsverksamhet. 

Det våras för Tysk Höst

Det sägs att det var chefen för Steinsviks Bokförlag, Gösta Sjöberg, som kom på idéen att skicka Stig Dagerman till Tyskland efter kriget. Detta resulterade i den legendariska reportageboken, Tysk Höst. Bulls har genom historien stått för flera kända bokutgivningar. Bulls dotterbolag Steinsviks Bokförlag gav till exempel ut Dagermans debutroman Ormen och Restaurant Intim av den humoristiske realisten Olle Länsberg.

Andra framstående namn som givits ut av Steinsviks bokförlag är Axel Liffner, Anna-Lenah Elgström och Gustaf Rune Eriks.

Alvglans och Röda Rummet

Bulls har också en lång historia av att ge ut serieböcker. Förr i tiden gavs de ut under dotterbolaget Alvglans. Alvglans gav exempelvis ut Strindbergs klassiska roman Röda rummet, som serie. Andra kända exempel är Linda och Valentin, Alverfolket, Modesty Blaise och inte minst Mumin.

Kontakt

Jag hittar den perfekta lösningen just för dig!

Mikael Tegebjer

Mikael Tegebjer

Vice President

T +46 (0)8 555 206 71
M +47 (0)70 512 39 99
E-post

Related Posts

Rulla till toppen