Tecknade selfies på selfiedagen

Den 21 juni är det Internationella selfiedagen. Vi firar genom att låta några utvalda serieskapare göra självporträtt. Kreatörerna har också beskrivit sig själva med 5 ord.

Malin Biller har tecknat serier sedan hon var 13 år. Malin är en mångsidig kreatör och har gjort alltifrån serietolkningar av Gustaf Fröding till animerad film.

Johan Rikenberg är, förutom tecknaren bakom barneserien Milly, utbildad på Valands konstskola och har gjort flera uppmärksammande stop motion-filmer.

När Joachim “Spooki” Kügele började rita TIfilu! gjorde han det med penna, bläck och vattenfärg, men nuförtiden jobbar han helt digitalt.

Malin Svedjeholm är kvinnan bakom och i Plåstra, eftersom den är i alla fall delvis självbiografisk. Hon har också en blogg.

Anders Parsmo är själv pappa, men menar att Värsta Pappan inte är självbiografisk. Men vissa situationer har inspirerat.

Ralph Ruthe är född 1972 och är ett stjärnskott på den tyska seriescenen. I Just typiskt är det färgglatt och barnsligt men väldigt roligt. Selfien han bjuder på är dock svartvit.

Niklas Eriksson är en mångsidig serietecknare som gör den satiriska och vassa Carpe Diem, men också barnserien Fia.

Maria Smedstad är främst känd för sin självbiografiska serie Em, för vilken hon nominerades till Young Cartoonist of the Year 2008. Idag gör hon också serien ACE.

Kultmockumentären Belzebubs görs av JP Ahonen. Det är morbid humor och massor av kultur- och musikreferenser. En annorlunda men väldigt rolig serie.

Related Posts

Rulla till toppen