Lär känna vår medarbetare – Tobias!

Precis som förra året så kommer vi presentera några medarbetare på Bulls under sommaren. Först ut är Tobias, redaktör på Bulls men han jobbar också för vårt dotterbolag Bulls Graphics. Tobias är rolig, smart och en mästare på pingis.

Hur länge har du jobbat på Bulls och vad gör du?
Jag började i september 2019, så när frågan ställs, har jag varit här i drygt ett och ett halvt år. Jag är redaktör för en del kryss och jobbar framför allt med Aftonbladets olika bilagor. Jag ser också till, för Graphics räkning, att leverera rätt kryss och serier till rätt kunders papperstidningar och hemsidor.

Vad är det bästa med Bulls?
Att jag får vara kreativ. Jag har alltid älskat att jobba och leka med ord. Skulle jag inte få använda mig av den delen av hjärnan, förtvinar jag. Här finns dessutom många trevliga, snälla, roliga och nördiga (för mig enbart ett positivt laddat ord) kolleger. Sedan aspirerar jag på att ha en av de vackraste promenadvägarna mellan hemmet och jobbet i hela Sverige – det är därför obegripligt att jag ibland tar bilen.

Hur ser en vanlig dag ut för dig på Bulls?
En vanlig dag letar jag bilder i digitala arkiv, hittar på lämpliga teman och ord som passar för att skapa ett kryss, har kontakt med konstruktörer och korrekturläsare, lägger in material i olika tidningar, skickar iväg färdiga sidor och så vidare. Och mellan detta brukar jag hinna med fyra-fem koppar svart kaffe.

Vad är viktigt för att göra ett bra jobb i din roll?
För mig är nyckelorden kreativitet och noggrannhet. Har jag dessa egenskaper påkopplade, så brukar resultatet bli bra. Ett bra ordförråd, ett öga för detaljer och lite fantasi är också viktiga saker för det här jobbet.

Vad gör du i sommar?
Umgås med familjen och hitta på utflykter runt om i Sverige. Högst upp på önskelistan står pampiga slott, magiska bokskogar och folktomma glasskiosker. Eventuellt hyr vi en stuga en vecka någonstans. Förutom att jag hoppas på mycket sol och varma dagar, tänker jag också försöka följa fotbolls-EM, cykelklassikern Tour de France och sommar-OS så mycket jag hinner utan att det skapar dålig stämning.

Related Posts

Scroll to Top