Dator

Lokal journalistik är viktig och relevant i en global värld

Lokal dagspress har varit en viktig pelare för Bulls sedan starten 1929. Idag hittar du våra produkter i var och varannan lokaltidning. Ofta hör man att lokala tidningar hotas av kris och nedläggningar, men stämmer verkligen det? Och hur relevant är egentligen lokal journalistik i en global värld? 

Idag lever vi i en global värld, där man ofta pratar om globalisering och ser världen i ett. Men trots det lever vi ju faktiskt fortfarande ett lokalt liv, där de lokala medierna har en naturlig och självklar plats i våra liv.

Bulls grundades 1929 där man till början hade rollen som nyhetsbyrå. Bulls erbjudande och produkter har naturligtvis utvecklats men vare sig det handlar om en nyhetsartikel eller ett korsord, har vi alltid levererat innehåll i världsklass. Idag kan du hitta Bulls produkter i nästan alla lokala dagstidningar i Sverige, Bulls underhåller läsarna varje dag med tecknade serier, digitala spel och korsord. 

Den lokala journalistiken bevakar och rapporterar om händelser i samhället som är viktiga för de som bor i kommunen. De lokala medierna granskar makten, vilket är viktigt för den lokala demokratin. Människor vill ha lokala nyheter och anser att det är viktigt. 

Det har pratats länge om tidningsdöden, och kanske tänker man på lokal dagspress i första hand. Faktum är att det inte alls är speciellt vanligt att just lokala tidningar går i konkurs, utan lokala tidningar är ofta populära och lönsamma. Snarare är hela tidningsbranschen i en förändringsresa där också våra beteenden spelar roll. Vi har gått från att läsa papperstidning till att läsa nyheter digitalt, vilket gör att medierna måste hitta nya affärsmöjligheter. 

Våra beteeenden har förändrats men det är fortfarande viktigt att värna om att den lokala journalistiken får ta plats. I en global och uppkopplad värld lever vi ett lokalt liv, där de lokala medierna har en nyckelroll för att hålla ihop ett lokalsamhälle.

Det satsas på att öka närvaron lokalt, bland annat gör SVT en historisk satsning. Med den nya satsningen kommer SVT nästan ha fördubblat antalet redaktioner runt om i landet på bara några år. SVT:s lokala sändningar tillhör de tv-program som har högst tittning och allt fler tar del av lokala nyheter online. Ännu en gång visar det att lokal journalistik är angeläget.

För oss på Bulls har lokala medier alltid varit viktiga och en del av oss. Vi har jobbat med lokal dagspress sedan starten. Vare sig det handlat om en nyhetsartikel, eller ett korsord, är vi stolta att vara en del av lokal journalistik i Sverige. 

Related Posts

Rulla till toppen